Sztori

Potápi Rita

Vállalkozóként, vállalkozói mentorként, trénerként több száz nővel találkoztam vállalkozói képzéseken, vállalkozásfejlesztési tanácsadásokon és üzleti modellezés műhelymunkákon.

Ez idő alatt egyre jobban érlelődött és erősödött bennem a VIP Nők gondolata. A gondolat lassan koncepcióvá érlelődött, amelyhez rátaláltam C. Szabó Helgára, a társamra, akivel ezt továbbgondoltuk, majd újabb csapattagokat kerestünk a közös munkához.

Arra a kérdésre kerestük folyamatosan a választ, hogy mire van valójában szüksége a nőknek, hogy vállalkozásba kezdjenek és vállalkozzanak. Természetesen vállalkozói ismeretekre és sok olyan tudásra, amelyek ma már képzéseken és online formában is elérhetőek. Speciális egyéni és csoportos tanácsadásokra, amelyek konkrét témakörhöz kapcsolódnak úgymint marketing, PR-kommunikáció, pénzügy, menedzsment. De legfőképp szükség van vállalkozói mentorálásra, amely folyamat során a mentor közös gondolkodásra serkenti, tudatoson segíti, és irányt mutat számára a vállalkozói lét útján, mint egy vállalkozói inkubációs programban. De mindez nem elég. Szükség van még a folyamatos önismeret fejlesztésére, tudatos tervezésre és önbizalom-növelésre is, hogy elhiggyük mi magunk is, hogy: Képesek vagyunk rá!

Ezért születetett meg a VIP Nők. Ezért született meg a könyv is