Üzleti modell

Alexander Osterwalder svájci közgazdász alkotta meg a CANVAS modellt, és közösségi licensszé tette, azaz mindenki számára elérhetővé, azzal a céllal, hogy minél többen használják a modellt. A könyv 26 nyelven jelent meg többek közt magyarul is „Üzletimodell-építés” címen.

Nem más, mint egy üzleti terv egy oldalban, azaz egy üzleti modell. Egy vásznon (Canvason), mint a festőknél. A Canvas modell lényege, hogy 9 terület alapján vázolja az üzleti elképzelésed, vagy mutatja meg a működő üzleti modelled.

Hogy megértsd a modellezés folyamatát, nézd meg az elkészített videónkat itt!

 

 

Mi az előnye?

  • A tervezéskor 1 oldalon látod mindazokat az összefüggéseket, amelyek a vállalkozás modellezéséhez nélkülözhetetlenek.
  • Nem kell 20-50 oldalt leírnod, mint egy üzleti tervnél.
  • Nagyon látványos, és ha ezt egy nagyobb méretű lapon készíted el, később kirakhatod a szobád falára, így mindennap láthatod, hogy mit is csinálsz, ki is az ügyfeled, milyen értékeket ajánlasz neki és ez mennyibe kerül, mennyit hoz a konyhára, és hogy kik segítenek ebben.

Hogyan csináld?

A CANVAS üzleti modellt elkészítheted egyedül vagy több ember bevonásával is. Lehetsz kreatív, rajzolhatsz, használhatsz színes filceket, papírokat és mondjuk ki őszintén, mi nők ezt nagyon szeretjük! Ha így készíted el, ne felejtsd el kirakni látható helyre, hogy minden nap tudd, miért dolgozol és hogyan!

Már említettük, hogy a VIP Nők alapfilozófiája, hogy ami már megvan, és jól működik, azt használjuk mi is. A http://canvanizer.com oldalt javasoljuk, hogy elkészítsd a Canvas üzleti modelledet online, majd egy egyszerű mozdulattal kinyomtatod, és már előtted is lesz egy üzleti terv teljes rendszere, ami átlátható és lényegre törő. Ezt a felületet meg is tudod osztani velünk egy online tanácsadás során, hogy az egyes részeket végigbeszéljük veled. Saját vállalkozásomban az egyes projektmunkákra is készítek Canvasokat és eddig volt alkalmam 150 Canvas üzleti modellt látni és segíteni az elkészítésében. Tervezd meg te is a saját Canvasod! Oszd meg velünk tapasztalataidat egy Skype tanácsadás alkalmával, hogy támogatást nyújtsunk számodra az üzleti modell véglegesítésében. Tagok számára elérhető szolgáltatás, vedd fel velünk a kapcsolatot.