4x4x4 Stratégiatervező workshop vállalkozónőknek októberben

4x4x4 Stratégiatervező workshop vállalkozónőknek októberben

2017. 07. 27.

A mai rohanó világban, mi vállalkozók sokszor csak a tűzoltó munkákra figyelünk a vállalkozásunkban. Kevesen vagyunk akik tudatosan tervezünk és stratégián gondolkodunk, sőt még évente képzésekre is járunk és képezzük magunkat. Szerencsére személy szerint sok vállalkozónőt ismerek, mindháromra törekszenek azaz terveznek, 1-3 éves stratégián gondolkoznak és évente pénzt is félretesznek a költésgvetésükből, hogy képezzék magukat vagy ingyenes online és offline képzéseken vesznek részt. Egy banki felmérés szerint évi 40 ezer forintnál többet nem költenek vállalkozók önmaguk fejlesztésére.

Stratégiatervezés

 

Vállalkozásfejlesztőként, trénerként, tanácsadóként ennek a többszörösét teszem félre az évi büdzséből, hogy önmagamat fejlesszem és piacképes maradjak. Hiszem, hogy a tudatos tervezéssel hatékonyabban tudunk vállalkozni és több időnk és pénzünk marad arra, hogy azt tegyük, amit szeretnénk. Nekem 5 éves vízió szerinti stratégiám van, amelyet éves tervekre bontok le. Az egyik mérföldkő számomra (és emiatt nem is történt blogbejegyzés az elmúlt időszakban), hogy megnyitottuk a vendégházunkat Szerethető Zöld Ház  néven a Bakony szíve csücskében, Bakonyszücsön egy kis zsákfaluban. A vendégház nemcsak szállásadással foglalkozik, hanem programkínálattal is azokon a területeken, amelyeken a férjemmel közösen tapasztalatunk van és szívesen osztjuk meg kreativitásunkat és eddig szerzett tapasztalatainkat az idelátogatókkal. Ezért a vendégház, "tréningcentrum"-ként is működni fog. Keressük vállalkozókkal is az együttműködést!  

Egy többéves stratégia és tervezési szakasz zárult le és kezdődik újra számunkra 2018-tól, éppen ezért Helgával közösen úgy döntöttünk, hogy számotokra is tervezünk egy négynapos stratégiatervező workshopot, hogy felkészüljetek a következő évekre és ti is lássátok magatok előtt: "Lehetetlen nincs, csak megoldások!"

 

Mit is kínálunk nektek? Mi is ez pontosan?

 Stratégiatervezés 4 nap x 4 témakör x 4 terület

Ez a négy nap abban segít neked, hogy a terveidet átgondold, gondolataidat rendszerezd, és struktúrát, keretet adj a hosszabb távú terveidnek, fejlesztéseidnek. Így ezentúl, már nem a vállalkozásodban, hanem a vállalkozásodon dolgozol! A négy nap alatt négy témakörben, és témakörönként négy területen nyújtunk szakmai támogatást a vállalkozásod fejlesztésében. A négy nap alatt lehetőséged lesz a vállalkozásfejlesztő szakemberek (azaz velünk)  segítségével csoportban és egyénileg is dolgozni a saját vállalkozásodon.

 

Mennyibe kerül neked VIP Nőként?

A program becsült piaci ára 240 ezer Forint, azonban a négynapos workshop ára nem ennyi, mert a vállalkozásfejlesztők küldetése, hogy a tudatos vállalkozó nők számára esélyt teremtsen hogy vállalkozásukat a tudatos tervezéssel hosszú távon megerősítsék és így versenyképessebbé váljanak.

DE számodra

Ár: bruttó 80.400,-HUF/fő, amely tartalmazza programköltséget és a szállás- és étkezés költségeit is. Csak VIPNŐK tagoknak. (A www.vipwomen.hu oldalon regisztrált tagoknak is!) Ha húzósnak találod az árat, gondold át, hogy mit is kapsz cserébe és, ha rákeresel máshol akkor akár még egy nullával többet is láthatnál egy ilyen stratégiatervezésre.
Ár: bruttó 120.400,-HUF/ fő, amely tartalmazza a programköltséget és a szállás- és étkezés költségeit is. Nem VIPNŐK tagoknak, de már vállalkozó nők számára. Érdemes tehát VIP Nők Tagnak lenni!

 

Milyen tematikával dolgozzunk közösen és egyénileg a négy nap alatt?

A program egy előzetes felmérés alapján segít beazonosítani a szükséges pontokat és segít abban, hogy fókuszáltan tudj a vállalkozásodon dolgozni. Négy témakör négy területe négy napon át, rólad és a vállalkozásodról szól.

  • Helyzet és állapotfelmérés célja, hogy az egyes területeken megvizsgáljuk, hol is tart a vállalkozásod, mi is a kiindulási pont, ahonnan fejlődni szeretnél. Beazonosítjuk a jól működő területeket és azokat is, amelyek kihívás számodra.  Tapasztalataink szerint a vállalkozói önbizalom és a kommunikáció, amely a külvilágnak szól kihívást jelent a vállalkozónőknek, éppen ezért szituációs gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül erősítünk meg, hogy a program után újult energiával és önbizalommal teli folytasd a vállalkozói utadat. (Ehhez persze majd adatokat is kérünk, sőt egy előzetes kérdőívet is ki kell töltenetek.)
  • Célok és erőforrások A céljaid kijelölésének és az erőforrások felmérésének célja, hogy ne csak a tűzoltó jellegű feladatokkal foglalkozz, hanem egy tudatos tervezés által hosszabb távra tekints a vállalkozásodban. Ezenkívül feltárjuk a meglévő és rejtett erőforrásaidat, amelyhez gyakorlati példákat adunk, hogy ezeket jól használd és a megfelelő időt szánd rá. Rendszerezzük  ezeket és egy struktúrát kapsz ezáltal.
  • Üzleti modell fogalma nem azonos az üzleti tervvel, hanem megelőzi azt. Megtanítjuk az üzleti modellezést módszerét (www.businessmodelgeneration.com), amelyet a későbbiekben is tudsz használni. Az üzleti modellezés 9 területéből ezen a napon főként az ügyfelekkel és a nekik kínált értékajánlattal, valamint a hozzátartozó termékek és szolgáltatásokkal és azok értékesítésével foglalkozunk, annak érdekében, hogy átgondold és megtervezd az ügyfélkapcsolatod rendszerét és az értékesítési folyamataidat. Külön hangsúlyt fektetünk a termékeid és szolgáltatásaid fejlesztésére.
  • Stratégiaalkotás célja, hogy az első nap megálmodott és elkészített víziód eléréséhez megtervezzük azt az utat, amelyet a következő években követned kell, hogy az megvalósuljon. Szakmai segítségünkkel megalkothatod a stratégiádat pénzügyi, értékesítési és marketing területeken. A program alatt a stratégia alapjait illetve vázát tudod megalkotni, amelyet a későbbiekben mélyrehatóbban dolgozol ki és valósítasz meg a vállalkozásodban. A vállalkozásod stratégiájához szakmai iránymutatásunkkal egy egyéves ütemtervet írsz meg a program utolsó napján, amellyel a következő évben már pontosan tudni fogod, hogy miként haladj az általad kijelölt úton.

 

Ennyi minden 4 nap alatt, nem lesz ez sok?

Csoportosan és egyénileg is fogtok dolgozni és itt leszünk mi, hogy támogassunk a folyamatban! Több előkészített, vizuális anyagot használunk, hogy könnyítsük a munkát. Csak rajtad áll, hogy mennyi energiát teszel bele és hogy meddig tudsz előrébbjutni a stratégiában! Mindenben támogatunk eszközzel, tudással, jó hangulattal.  A legfontosabb, hogy az Üzleti titok mindenkit kötelez! A küldetésünk és a hitvallásunk szerint dolgozunk.

Lehet majd a közösségi térben, a kertben  (időjárástól függően) is dolgozni sőt gondolunk a kikapcsolódásra is. Ajándék: a Jobbagyféltekés borélvezet programon vehetek részt a TiBorok Pince kézműves boraiból. Már csak egy kérdés maradt hátra.

 

Mikor lesz?

2017. október 20-23. (péntek-szombat-vasárnap-hétfő)

 

Még van időd, hogy átgondold, megéri-e neked? Ha igen a válaszod akkor jelentkezz mihamarabb, mert csak 11 részvételi hely van! ! Részletesebben a program feltételeiről és jelentkezés itt!

Ha érdekel, jelezd azt is számunkra és megtaláljuk a számodra a legjobb megoldást, hogy itt lehess vagy legközelebb részt vehess! Ha férfi vállalkozóként érdekel, akkor is írj!