VIP Nők blog

Start - Stratégiatervezés

Start - Stratégiatervezés

Vállalkozónőként hamar megtanultam, hogy tervezés nélkül sokkal bonyolultabban, nehezebben lehet haladni a vállalkozói úton. Vajon Magyarországon hány mikrovállalkozónak van stratégiája? Gondolkoznak rajta egyáltalán, vagy csak ösztönből, tűzoltásszerűen  haladnak egyik napról a másikra?  Tapasztalataim szerint igen. A tervezésre nem vagy kevés időt szánnak, pedig egy-két nap alatt mérföldköveket lehet letenni a célok elérésében.

De mit is jelent a stratégia? 

A tervezés új generációja, azaz Kreatív Évtervező 3.0 a 2020-as évre!
Januári fogadalmak kontra tervezés

Minden évben a januárt a fogadalmak kísérik. Szerencsére én már legalább másfél évtizede felhagytam a fogadkozással, fogadalmakkal. Rájöttem, hogyha csak fejben fogadom meg őket vagy akár papírra is vetem őket, nem használnak. Ma már a tervezésben és a stratégiában hiszek.

Segítség vállalkozom!
de, hogyan csináljam?
 

A kezdet

Két év gondolkodás után kezdtem el vállalkozni 2004 augusztusában. Sosem felejtem el azt a megelőző két évet, amikor a munkahelyem és a vállalkozás között hezitáltam.  De 2004 májusában eljött az a bizonyos pont és biztosan tudtam, hogy az alkalmazotti pályafutásomat befejezem és nekivágok a vállalkozói létnek. Sok kétkedő gondolat mellett azzal biztattam magam, hogy adok magamnak egy évet és belevágok, lesz ami lesz!

Oldalak