Láthatatlan a nő? - Gondolatébresztő útikalauz a vállalkozónői önbizalomról

Láthatatlan a nő? - Gondolatébresztő útikalauz a vállalkozónői önbizalomról

2021. 11. 04.

Az elmúlt két év megbolygatta az egész világot - fizikailag, lelkileg és szellemileg egyaránt. A kiszámíthatatlan tényezővel találta szemben magát mindenki, főleg a vállalkozók. Ez az időszak arra sarkallt minket, hogy befejezzük a könyvet, amely elsősorban a vállalkozónői önbizalomról szól.

Egy könyv nem csak vállalkozónőknek

Az önbizalom kérdésével minden ember találkozik az önismeret útján. Mindenki legalább egyszer megküzd vele élete során, hogy van-e neki, elegendő-e, hogyan lehetne több, hogyan fejleszthetné, és még sorolhatnánk a felmerülő kérdéseket. Nekünk, nőknek nagyfokú önismeretre, önbizalomra van szükségünk ahhoz, hogy a mai magyar társadalomban vállalkozásba kezdjünk. Hisszük, hogy nem vagyunk láthatatlanok, és nem maradhatunk azok vállalkozónőként a társadalom porondján és a gazdasági világban.

A könyv azoknak a nőknek szól, akik vállalkozni kezdenek vagy már vállalkoznak. Az elmúlt évtizedek során megszerzett vállalkozói és tanácsadói tapasztalataim azt mutatták, hogy van vállalkozónői önbizalom és ez igenis fejleszthető. Szerzőtársammal, Szabó Renáta pszichológussal közösen éppen emiatt járjuk körbe ezt a témát feltevéseink, tapasztalataink és vállalkozónői önbizalomról szóló kérdőíves felmérésünk alapján.

Láthatatlanok vagyunk?

A könyvben Szabó Renáta szerzőtársammal az önbizalom és a vállalkozói önbizalom meglétét és összefüggéseit feszegetjük, valamint megoldásokat javaslunk, hogy a vállalkozónők láthatatlansága megszűnjön. Szerencsére egyre több vállalkozónő mutatja meg magát a nagyvilágnak és vezet sikeres vállalkozást, amely erősíti, hogy ez a „láthatatlanság” eltűnjön a társadalom és a gazdaság szereplőinek fejéből, de legfőképp a vállalkozónők fejéből. Bemutatunk különböző elméleti modelleket és gyakorlatokat a női vállalkozókról önbizalom és a vállalkozói önbizalom szemszögéből. 2020-ban az általunk elkészített „Mindig van választásod! Képes vagy rá!” vállalkozónői önbizalom felmérés eredményeinek összegzését is a könyv fejezeteiben tesszük számodra elérhetővé azzal a céllal, hogy lásd: „nem vagy egyedül”.  Hálásak vagyunk a 45 vállalkozónőnek és a szakértőknek, hogy válaszaikkal segítették ezt a gondolatébresztő párbeszédet és még közelebb hozták a valóságot ebben a témában.

A könyv kettőnk közös vállalkozása, néhol kettőnk párbeszéde is egyben, valamint egy közös gondolkodás a vállalkozónői önbizalomról másokkal. Közös gondolkodás, hiszen a könyvben több más szakértő és vállalkozó gondolatát is közzétesszük azzal a célzattal, hogy téged, a könyv olvasóját egy pillanatra megállítsunk és elemzésre, elmélkedésre ösztönözzünk. Célunk, hogy e könyv sorai között megbúvó gondolatok növeljék az önbizalmadat, főként a vállalkozás területén.

Gyakorlat-Tár

A könyben szereplő Gyakorlat-Tárat önálló mellékletként (letölthető pdf formátumban) is elkészítettük, hogy akit ez érdekel, annak legyen lehetősége ezt ilyen formában is megvenni. A Gyakorlat-Tár olyan teszteket, tippeket, feladatokat tartalmaz, amelyek az önbizalmadat vagy a vállalkozói önbizalmadat erősítik, fejlesztik. Töltsd ki őket és nézd meg, hogy hol is tartasz most, és mi az, amelyen még lehetne fejleszteni.

Ha érdekel ez a gondolatébresztő párbeszéd, akkor vásárold meg a könyvet ezen megrendelő űrlap kitöltésével és írd meg a gondolataidat, hogy te mit gondolsz a vállalkozónői önbizalomról!

Köszönjük

a szerzők: Potápi Rita és Szabó Renáta