Legyünk mi is Tavasztündérek!

Legyünk mi is Tavasztündérek!

2024. 03. 24.

2024-ben március 21-én köszöntött be a csillagászati tavasz, ezen a napon van a tavaszi napéjegyenlőség. A tavasz a megújulás, az új élet szimbóluma. Ideje letenni a régi terheket, a megfáradt energiákat. A tavaszi ünnepköröket sok nép hangolta a napéjegyenlőséghez, hiszen ekkor egyforma hosszú a nappal és az éjszaka - ezt már az ókori népek is megfigyelték. Minden természetvallás megünnepli ezt a napot, amikor a Természet felébred hosszú téli álmából, a Föld újra termékennyé válik - elkezdődhet a vetés, az ültetés, kihajtanak az ősszel földbe rejtett magok. Ez a termékenység ünnepe, amikor a fény végre győzedelmeskedik a sötétség felett.

Tavasztündér

Napsugár létrán érkezik az égből, színes világot varázsol e télből

Ő a Tavasztündér, paripája szél, koronája fűzből s jókedvet ígér

Tavasztündér gyerekdal részlet

Tegyük mi is ezt! Ünnepeljük a tavaszt közösen, kerüljünk harmóniába a természet örök körforgásával, de főként önmagunkkal! Légy kedves önmagadhoz tavasszal is!

Minden ember egyedülálló és megismételhetetlen, így bánj magaddal és embertársaiddal.

Emberi lényünk belső istensége Megan Logan szerint

A belső istenünk/istennőnk ápolása a bennünk élő isteni aspektushoz való kapcsolódást jelenti, amikor felismerjük isteni feminin és maszkulin részeinket. Az ázsiai világképben a jin és a jang képviseli ezt a kettősséget. A női energia biztosítja a teret, a melegséget és a dolgok mozgását, vagyis a természetes világot és az élet körforgását. A férfi energia a cselekvésre és a változásra összpontosul, a siker és a teljesítmény hajtóereje. Ezeknek az energiáknak a kombinációja adja a belső békét és az egyensúlyt, mivel mindkét aspektusra szükségünk van az életben.

Belső istenséged ápolásának lényege, hogy tisztában legyél önmagaddal, adottságaiddal, erősségeiddel és ápold azokat, amelyek különlegessé tesznek, amellyek képessé tesznek arra, hogy fényedet a világra ragyogtasd.

A fény -vizuális gyakorlat

A bennem rejlő adottságokat hamar felismertem, még gyerekkoromban. Az egyik ilyen az önbizalom, azafajta magabiztosság, ahogyan a világot látom és ahogyan ennek érdekében elindulok, hogy csináljam is azt, ami a dolgom. Rengeteg kritika ért ezzel kapcsolatban a családban, a környezetemben, mert eztafajta belülről eredő önbizalmat sok esetben félreértelmezték. Neveztek tudálékosnak, buzgó mócsingnak, fennhéjázónak és még sok minden másnak. Nem hagytam magam, mert belülről én mást éreztem, s ahhoz, hogy ezek miatt ne sérüljek és hagyjam leperegni ezeket a jelzőket, vizuális típusú emberként vizualizáltam. Gyerekként jó boszorka voltam, aki a fényt hozza magával, ifjú felnőttként már fáklyahordozó nőként képzeltem el magam, - láthatatlanul ott van a kezében a világító fény, amely meleget áraszt -  s akinek minél több helyre, különböző emberekhez, különböző kultúrákba kell eljutnia és csak a puszta fizikai lényével ott lennie. Tíz éve mióta egy zsákfaluban élek a férjemmel nagy boldogságban - már piros-kék-fehér világítótoronyként látom magam, amely fényt áraszt a környezetében és fényjelei messzire eljutnak, hogy aki megérzi-meglátja, idejöjjön és találkozzon velünk. Biztosan ez volt az oka annak is, hogy ez idő alatt megszületett két könyvem is. Az Egy Nő kérdései és a Láthatatlan a Nő? címmel. Ennek a Légy kedves önmagadhoz! blogsorozatnak is ez a lényege. S hogy mi lesz később azt még nem tudom, de biztosan változni fog még ez is.

Hogyan ápolhatjuk belső istennőnket?

Néhány módszer Megan Logantól: 

  • Húzd meg a határokat, engedd el a negatív embereket és élethelyzeteket!
  • Szabadulj meg a negatív belső hangtól és az ítélkezéstől!
  • Találd meg azokat, akik támogatnak téged és akiknek fontos vagy!

Példa a könyvből:

 

Női istenség/Jin/Istennő

Férfi istenség/Jang/Isten

összpontosítás

cselekvés

távolságtartás

változtatás

elfogadás

ellenállás az erő segítségével

bölcsesség

teljesítmény és siker

 

tavaszno

Hogyan viselkednél, ha kiderülne, hogy isten vagy istennő vagy? Hogyan bánnál magaddal? Hogyan bánnál másokkal? Hogyan hajtanád végre akár a legkisebb tetteidet is, ha tudnád, hogy hatással lesznek a teremtés további eredményére? /Anodea Judith

Anodea Judith amerikai író, terapeuta és nyilvános előadó a csakrarendszerről, a testelméletről, a szomatikus terápiáról és a jógáról. Csakrák bölcsessége című könyve kapható magyarul.

Bízz magadban, higgy magadban, teremts meg a világodat! Ha más gondolatokra is kiváncsi vagy, amelyek a vállalkozásfejlesztéssel, élettapasztalatokkal, valamint a vállalkozónői önbizalommal kapcsolatosak, akkor rendeld meg az alábbi könyveket itt: https://vipwomen.hu/konyvek

  • Egy Nő kérdései - Korlátozott példányszámban érhető el. 
  • Láthatatlan a Nő? Korlátozott példányszámban érhető el.


Szívesen megosztanád másokkal a gondolataidat? Keress bátran a vipwomen@vipwomen.hu email címen vagy like-old a VIPvállalkozóNők FB oldalunkat! Maradjunk kapcsolatban!