Hitelesség a "Kövess engem" világban

Hitelesség a "Kövess engem" világban

2024. 04. 22.

Könyvében ezt írja Megan Logan: “Számomra a három legfontosabb érték közül az egyik a hitelesség. Figyelembe véve a közösségi média korát, a külső normáknak való megfelelés számtalan módját és a másokkal való lépéstartás kényszerét, a mai világban ritkaságnak tűnik az eredetiség. Az igazságban gyökerező hitelesség a személyiség és a szellem őszinte kifejezésben mutatkozik meg.”

Hitelesség a "Kövess engem" világban

Ahogy öregszel, megtanulod, hogy a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket. Légy elég merész, hogy a kedved szerint éld az életed, és soha, de soha ne kérj elnézést ezért. Nevess bele a balszerencse arcába… Masírozz a saját dobosod ritmusára. És makacsul állj ellen a beilleszkedésnek.

/Mandy Hale, amerikai blogger

Könyvében ezt írja Megan Logan: 

Számomra a három legfontosabb érték közül az egyik a hitelesség. Figyelembe véve a közösségi média korát, a külső normáknak való megfelelés számtalan módját és a másokkal való lépéstartás kényszerét, a  mai világban ritkaságnak tűnik az eredetiség. Az igazságban gyökerező hitelesség a személyiség és a szellem őszinte kifejezésben mutatkozik meg.

A mai világban igazi kihívás hitelesnek maradni, mert már nem csak az úgynevezett offline világban, hanem már az online világban is “ott kell lenni”. Hogyan tegyük mindezt magánemberként és hogyan tegyük mindezt vállalkozóként? Nehéz kérdés és nem egyszerű a válasz, de ha ismerjük önmagunkat és hűek maradunk önmagunkhoz, akkor van esély arra, hogy mások is hitelesnek lássanak. Mégis elsősorban az a fontos, hogy te önmagadat annak tartsd. Mit gondol Megan a hiteles emberekről?

Így folytatja Megan:

Az általam ismert hiteles emberek tisztában vannak azzal, hogy kik ők, mit szeretnek, és mit nem és érettebb védekezési mehcanizmusuknak köszönhetően - humor vagy altruizmus - sokkal könnyebben megbirkóznak a nehézségekkel, mint mások. …

A hiteles emberek önmagukban találják meg a célt és az értelmet. Akár a hitrendszerükkel hangolják össze az életüket, akár úgy alakítják azt, hogy tükrözze a személyes értékeiket, az autentikus emberek soha nem színlelnek, és nem vonulnak együtt a tömeggel. Hűek maradnak a meggyőződéseikhez és a belső tudásukhoz.

Hogyan tudjuk ápolni a hitelességünket?

Meg kell tudni húzni a határokat.

  • Ha mások igényeit és elvárásait a sajátjaink elé helyezzük, mert elismerésre vágyunk, akkor sérülhet az önértékelésünk.
  • Ha megtagadjuk önmagunkat, nem mondunk ellent, kerüljük a konfliktust, másoknak próbálunk megfelelni, egyre távolodni fogunk saját magunktól és a hitelességtől.

Azonban a határok kijelölésénél is az egyensúlyra kell törekedni, figyelembe kell venni mások érzéseit is.

Önértékelés

Önértékelésünkkel foglalkozni egy olyan befektetés, ami az életünk legtöbb területére hatással lesz.

Ahogy Oscar Wilde fogalmazott: 

"Önmagunkat megszeretni egy életre szóló szerelem kezdete."  

onertekelesszeretet

Hitelesség ellenőrzés

  • Általában helyzettől függetlenül, nyíltan megosztom a meggyőződésemet és a véleményemet másokkal.
  • Szeretem, ha az öltözködésem tükrözi a személyiségemet, a stílusomat és az érdeklődésemet.
  • Különböző trendeket vagy más embereket követek.
  • Azért cserélgetem folyton a ruháimat, hogy beilleszkedjek a többiek közé.
  • Engem mindenki kedvel.
  • Elrejtem a valódi érzéseimet és gondolataimat, mert félek az ítélkezéstől és az elutasítástól.
  • Értékelem egyedi humorérzékemet.
  • Mások nem igazán ismernek engem.
  • Nem hallgatok a belső hangomra, és nem követel a megérzéseimet.
  • Attól függően változom, hogy kikkel vagyok körülvéve.

 

Hogy sikerült a gyakorlat? Melyek azok, amely a hitelességedet tükrözi? Van olyan, amelyen változtatnál? Ha igen, melyiken és miért? Mit gondolsz magadról: mennyire vagy hiteles mások számára emberként, nőként, vállalkozóként?

Számos kérdést tehetnénk fel még önmagunknak s ha mindegyikre őszintén válaszolunk, akkor tudunk előre haladni a változásban, a fejlődésben. A következő blogbejegyzésben már az önértékelés, önbecsülés, önbizalom lesz a téma.

 

Rendeld meg és olvasd el a Láthatatlan a Nő? Gondolatébresztő párbeszéd a vállalkozónői önbizalomról című könyvünket. A könyv azoknak a nőknek szól, akik vállalkozni kezdenek vagy már vállalkoznak.

Szívesen megosztanád másokkal a gondolataidat? Keress bátran a vipwomen@vipwomen.hu email címen vagy like-old a VIPvállalkozóNők FB oldalunkat! Maradjunk kapcsolatban!