Láthatatlan a nő?

Láthatatlan a Nő?

Gondolatébresztő párbeszéd a vállalkozónői önbizalomról. A könyv azoknak a nőknek szól, akik vállalkozni kezdenek vagy már vállalkoznak.

Gondolatébresztő párbeszéd a vállalkozónői önbizalomról


Megjelenés: 2021. október
Szerzők: Potápi Rita és Szabó Renáta

 

Az önbizalom kérdésével minden ember találkozik az önismeret útján.
Mindenki legalább egyszer megküzd vele élete során, hogy van-e neki, elegendő-e, hogyan lehetne több, hogyan fejleszthetné, és még sorolhatnánk a felmerülő kérdéseket.

 

Nekünk, nőknek nagyfokú önismeretre, önbizalomra van szükségünk ahhoz, hogy a mai magyar társadalomban vállalkozásba kezdjünk. Hisszük, hogy nem vagyunk láthatatlanok, és nem maradhatunk azok vállalkozónőként a társadalom porondján és a gazdasági világban.

 

Az elmúlt évtizedek során megszerzett vállalkozói és tanácsadói tapasztalataim azt mutatták, hogy van vállalkozónői önbizalom és ez igenis fejleszthető.

 

Szerzőtársammal, Szabó Renáta pszichológussal közösen éppen emiatt járjuk körbe ezt a témát feltevéseink, tapasztalataink és vállalkozónői önbizalomról szóló kérdőíves felmérésünk alapján.

A könyvben Szabó Renáta szerzőtársammal az önbizalom és a vállalkozói önbizalom meglétét és összefüggéseit feszegetjük, valamint megoldásokat javaslunk, hogy a vállalkozónők láthatatlansága megszűnjön. Szerencsére egyre több vállalkozónő mutatja meg magát a nagyvilágnak és vezet sikeres vállalkozást, amely erősíti, hogy ez a „láthatatlanság” eltűnjön a társadalom és a gazdaság szereplőinek fejéből, de legfőképp a vállalkozónők fejéből. Bemutatunk különböző elméleti modelleket és gyakorlatokat a női vállalkozókról önbizalom és a vállalkozói önbizalom szemszögéből. 2020-ban az általunk elkészített „Mindig van választásod! Képes vagy rá!” vállalkozónői önbizalom felmérés eredményeinek összegzését is a könyv fejezeteiben tesszük számodra elérhetővé azzal a céllal, hogy lásd: „nem vagy egyedül”.

 

A könyv kettőnk közös vállalkozása, néhol kettőnk párbeszéde is egyben, valamint egy közös gondolkodás a vállalkozónői önbizalomról másokkal. Közös gondolkodás, hiszen a könyvben több más szakértő és vállalkozó gondolatát is közzétesszük azzal a célzattal, hogy téged, a könyv olvasóját egy pillanatra megállítsunk és elemzésre, elmélkedésre ösztönözzünk.

 

Plusz Gyakorlat-Tár melléklet a könyvben!

Célunk, hogy e könyv sorai között megbúvó gondolatok növeljék az önbizalmadat, főként a vállalkozás területén.

 

Ha érdekel ez a gondolatébresztő párbeszéd, akkor vásárold meg a könyvet az alábbi megrendelő űrlap kitöltésével és írd meg a gondolataidat, hogy te mit gondolsz a vállalkozónői önbizalomról!

 

A KÖNYV ÁRA: 4.990 Ft

 

 

Szerzőkről

Potápi Rita

Vállalkozónő és vállalkozói mentor

Már gyerekkoromtól kezdve nagyfokú önbizalommal rendelkezem, amit adottságnak élek meg és szeretnék mindenkinek adni belőle. Természetesen ez nem így működik. Mielőtt vállalkozó lettem volna, 2 évet gondolkodtam azon, hogy mivel foglalkozzak, és hogyan alakítsam a vállalkozásomat. 2004-ben egy év próbaidőt adtam magamnak, hogy képes leszek-e megvalósítani azt, amit elterveztem. Sikerült és élvezem minden tevékenységemet a vállalkozásban, immár 17 éve. Nem lettem multimilliomos, nem lettem médiasztár, de nem is törekedtem hasonlóra.

Mindig is háttérben segítő, inspiráló-motiváló katalizátornak tartom magam, aki úgy él és dolgozik, hogy munkája örömmel tölti el és boldog. Számomra ez a siker.

Szabó Renáta

Pszichológus, karriertanácsadó

Pszichológusként vállalkozni? Sokáig tartott, mire megértem erre a döntésre. Főállás mellett hosszú évek óta vállaltam már egyéni eseteket, és mindig ezek az órák voltak a munkanapok fénypontjai. Aztán egy munkahelyi projekt vége meghozta számomra a felismerést: én is meg tudom tenni! Belevágtam hát. Addigra már közel 10 év szakmai tapasztalat volt mögöttem, biztos voltam abban, hogy szakmailag megállom a helyem, de a vállalkozóvá válás területén sok tanulnivalóm volt még. Ennek már 3 éve, és túlzás nélkül mondhatom, ez volt életem egyik legjobb döntése.

Vállalkozónőnek lenni fantasztikus lehetőség, számomra maga a szabadság, és az önmegvalósítás terepe. Igazi szívügy lett számomra másokat is támogatni ezen az úton, ahol összeérik a pszichológiai tudásom, és a karriertanácsadás területén szerzett tapasztalatom.