2024 - Légy kedves önmagadhoz!

2024 - Légy kedves önmagadhoz!

2024. 01. 05.

Nőként manapság mindannyian küzdünk azzal, hogy egyensúlyt teremtsünk a különböző szerepeink között. Egyszerre akarunk helytállni otthon és a munkahelyünkön, ápolni a kapcsolatainkat és megoldani a feladatainkat. De mikor gondolunk önmagunkra? Ráébredünk-e arra, hogy először saját magunkkal kell törődnünk, mert anélkül másokon sem tudunk segíteni? Hogy ha nem szeretjük önmagunkat, másokat sem tudunk jól szeretni? Nem tudjuk az életünket írányítani vagy a vállalkozásunkat vezetni?

Feministaként és két könyv (Egy nő kérdései; Láthatatlan a Nő?) szerzőjeként, valamint női vállalkozás-fejlesztőként is azt látom, hogy ha egy nő nincs rendben önmagával, nincsenek rendben a családi viszonyai, akkor  előbb-utóbb a vállalkozásában is megjelennek a gondok, a tévedések, amelyek kedvezőtlenebb irányba vihetik a vállalkozást is. Úgy gondolom, hogy ezért is van nagy szükség arra, hogy testben, lélekben és szellemileg is összhangban legyünk önmagunkkal. Erre kiváló amerikai példa Megan Logan, amerikai mentálhigiénés szakembert, aki könyveivel több ezer nőnek segített már világszerte.

Amerikai mentálhigiénés szakember húsz éve foglalkozik tanácsadóként többek között a családon belüli bántalmazás és szexuális erőszak áldozataival, étkezési zavarokban szenvedő betegekkel és hospice gondozásba került páciensekkel. Szakterülete a traumához, abúzushoz, evési zavarokhoz, gyászhoz és veszteséghez kötődő lelki problémák kezelése. 

Megan Logan

“Rohanó társadalmunkban az idő értékes és korlátozott. Az érzelmi stabilitás és a mentális egészség kritikus fontosságúvá válik abban, hogy nagyobb békét és egyensúlyt teremtsünk életünkben, valamint családjaink és szeretteink életében. Terapeutaként az a feladatom, hogy biztonságos, ítélkezéstől mentes teret teremtsek, amely lehetővé teszi a sérülékeny és néha nehéz érzések és problémák feltárását. A terapeuta nem "javítja" és nem gyógyítja meg a problémákat. A terapeuta nem egyszerűen megmondja az ügyfeleknek, hogy mit tegyenek. Az én szerepem az, hogy gyengéden irányítsam és feljogosítsam az ügyfeleket, hogy fejlesszék saját erősségeiket és erőforrásaikat, hogy megbirkózzanak az élettel vagy a mentális egészséggel kapcsolatos problémákkal.” 

2022-től vásárolhatóak Szeresd magad!  és Légy kedves önmagadhoz! címmel. Ez a második könyv érintett meg szakmailag, mert Megan gyakorlatai véleményem szerint minden olyan témát felölel, amellyel mi nők, előbb-utóbb megküzdünk. S mielőtt férfitársaink felhorttyannának, ők is forgathatják nyugodtan, mert nekik is hasznos. Mégis mi nők talán többet foglalkozunk a lelki-testi-szellemi fejlődésünkkel, hiszen nemcsak a társadalom követel sokat tőlünk, hanem mi önmagunk is. 

szanj idot magadra vipwomen

Nőként és tanácsadóként - aki elsősorban nőkkel foglalkozik - elhatároztam, hogy a tanácsadói munkámba beépítem Megan 20 éves tapasztalatának zanzásított változatát és itt egy bakonyi zsákfaluban, Bakonyszücsön lehetőséget nyújtok nőknek, hogy igénybe vegyék ezt a támogató, önfejlesztő, útkereső valamint vállalkozás-fejlesztési tanácsadói szolgáltatást egy 2-3 napos elvonulás alkalmával, ahol a fókuszban csak ő, a nő és/vagy a vállalkozónő áll. Elsősorban tavaszi és őszi időszakokban lehetséges. Rózsa ajánlat csak nőknek! Kérj, egyedi árajánlatot!

"Az évszakok magukkal hozzák az okot az ünneplésre, legyen az a hidegebb hónapok alatti feltöltődés, a tavaszi újjászületés, az élet élvezete nyáron vagy az elengedése ősszel." M.L.

Világszerte nők ezrei nyertek önbizalmat és találtak örömöt Megan bátorító, közérthető és éleslátó tanításai által. Megan egy évre elegendő tanításon és ötletgazdag gyakorlaton vezet végig, amelyek célja, hogy segítsenek valóban megszeretni a testedet, pihentetni és ellazítani az elmédet és a lehető legmélyebben kapcsolódni a lelkedhez. Önmagáról gondoskodni nem mindenkinek sikerül varázsütésre - ez egy olyan készség, amelyen naponta dolgoznunk kell, sokszor elkel a segítség és azt nehéz kérni, de most akár ez a könyv is segíthet neked. Természetesen a könyvet megvásárolhatod és otthon is elvégezheted a gyakorlatokat. 

 

A 2024-es évben azonban az adott évszaknak megfelelően néhány gyakorlatot a blogon keresztül is bemutatok, s így lehetőséged lesz egy kicsit másképp is átgondolni Megan gyakorlatait. Tarts velem és olvasd el a következő blogfejezetet is, amely a téli időszakhoz kapcsolódóan add számodra útmutatót.

Maradj velem kapcsolatban! Ha kérdésed van keress bátran a vipwomen@vipwomen.hu emailcímen!

Potápi Rita